Gebruikersinstructie Motorola MTP850 TETRA Entropia

In-/uitschakelen

Inschakelen

In het toetsenbord ziet u een groene en rode telefoon icoon. Middels het rode telefoon icoon kunt u het toestel in- of uitschakelen. Houdt deze knop c.a. 5 seconden ingedrukt om de portofoon in te schakelen.

Uitschakelen

Om de portofoon uit te schakelen drukt u wederom op het rode telefoon icoon en houdt u deze knop c.a. 5 seconden ingedrukt. Het apparaat schakelt zichzelf uit.

Let op! Schakel de portofoon eerst uit voordat u deze in de oplader zet!

Gebruik

Portofoon

U heeft de portofoon nu vast met het scherm en toetsenblok naar u gericht. Aan de linkerzijde van de portofoon ziet u een grote knop (tussen een kleinere groene en zwarte knop). Dit is de Push-To-Talk (PTT) knop. Middels deze knop kunt u een gesprek voeren. Druk de knop in zodra u gereed bent om te praten, laat de knop weer los als u klaar bent met praten.

Houdt de microfoon van de portofoon een goede vuist-afstand van uw mond.

Speakermic (RSM)

Vaak worden TETRA portofoons geleverd inclusief speakermic (welke u over de schouder kan dragen en u eenvoudig gesprekken kunt voeren en horen). U kunt de portofoon dan aan uw broek hangen, de speakermic hangt u over uw schouder dicht bij uw nek, eventueel sluit u een mono security oortje aan op de speakermic.

Gebruik de grote PTT knop aan de zijkant om een gesprek te voeren, laat de knop los zodra u klaar bent met praten.

Richt de speakermic tijdens het praten richting uw mond, houdt minimaal een vuist-afstand van uw mond.

Volume aanpassen

Bovenop de portofoon bevindt zich de antenne en de volumeknop. Door aan deze knop te draaien kunt u het volume harder of zachter zetten.